Format Factory – komprimerer og ændrer formater på billeder og video

Format-Factory lille logoKender du disse problemer

” Du har været til koncert og optaget en par numre på din mobil – du vil gerne dele optagelserne med dine venner på Facebook  – men Facebook ” siger ” at filen er for stor ”
“Du har optaget noget video og skal lægge det på Prezi, men Prezi “siger”, at  der kun må uploades filer på max 50 MB.   Hvad kan du gøre ? ”
“Du er i gang med at oploade en masse billeder til dropbox – men det tager meget lang tid – Hvad gør du for at spare tid  ?”
” Du skal redigere en film med Moviemaker, men vi  kan ikke importere filmen for Moviemaker kender ikke det format den er optaget i ”
” Eleverne har optaget video og taget billeder med deres mobiler , men hvordan får vi lavet de forskeligge formater til JPEG / MPEG ? ”

Løsningen

Format factory er en godt lille program , som kan konvertere billeder og video fra næsten alle de formater der findes til  gængse filformater. Format Factory kan også nedskalere billeder og video , så de fylder mindre uden at kvaliteten forringes væsentligt.

Du kan gratis downloade Format Factory til PC her   : Format Factory PC og hvis denne side driller kan den også hentes her :
Format Factory til PC fra en anden hjemmeside

Du kan gratis downloade Format Factory til Mac her : Format Factory til Mac

I nedenstående video vises hvordan man kan konvertere  20 billeder så de går fra at fylde ca. 90 MB til at fylde ca. 3 MB uden at man taber nævneværdig kvalitet.

 

 

 

Om forfatteren

Morten Ulstrup har skrevet 24 artikler for IT-værktøjer til lærere, forældre og elever.

Resumé Lærer på Skovvangskolen i Glostrup. Bor i Hvidovre . Gift . Har 2 dejlige døtre. Elsker musik - både at spille det og at høre det ude på spillestederne Introduktion Arbejde: Musiklærer, ITvejleder, Optaget af Cloud Computing, brug af IT som værktøj i undervisningen.Nye undervisnings-former via brug af ITog Multimodalitet Privat: Gift har 2 voksne børn Elsker at spille musik, køre på rulleskøjter, skøjter , ski , løbe , cykle, sejle kajak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *